Home Fitspiration Terapia prin ras – un aliat impotriva pesimismului

Terapia prin ras – un aliat impotriva pesimismului

SHARE
terapie prin ras monica dinulescu

Centrul de Terapie prin Ras Mandarin fondat de psihoterapeutul Monica Burcea (Monica Dinulescu) implineste anul acesta (in 2015) 3 ani de functionare.  In aceasta perioada,  mii de oameni de toate varstele si-au redescoperit zambetul si bucuria de a trai iar cateva dintre cele mai importante corporatii de pe piata romaneasca (Adobe, HP, Bosch) au ales sa le ofere angajatilor ateliere originale de terapie prin ras.

Oamenii se pot bucura astfel de batai cu pernele, baloane de sapun, team-building-uri originale si de o gramada de activitati care aduc hohote de ras.

Total diferita de yoga rasului care se practica in India, terapia prin ras pune laolalta exercitii dinamice, tehnici de relaxare, exercitii de incurajare a spontaneitatii si a invingerii temerilor dar si in cadru adecvat socializarii, redescoperirii copilului interior.

Atelierele de terapie prin ras se desfasoara in fiecare saptamana si abordeaza subiecte precum: istoricul rasului, lucrul cu teama de penibil, eliberarea blocajelor si dezvoltarea spontaneitatii, umorul in relatiile sociale , elemente si tehnici de auto-control emotional, toate insotite de exercitii prctice, amuzante.

Oamenii vin, rad, se distreaza, isi reincarca bateriile si descopera o alta modalitate de abordare a provocarilor zilnice. Un om vesel este un om mult mai sanatos. Beneficiile terapiei prin ras  se pot resimti atat la nivel fizic cat si la nivel psihic:

La nivel fizic

  • pune in miscare muschii faciali si antreneaza epidema
  • Genereaza senzatia de vitalitate, energie si de echilibru
  • Creste toleranta la durere
  • Favorizeaza secretia de endorfine (”hormonii fericirii”)
  • Intareste sistemul imunitar si imbunatateste functionarea inimii
  • Protejeaza impotriva afectiunilor digestive, ale pielii, dezechilibre hormonale

La nivel psihic

  • Creste durata de viata
  • Asigura un climat familiar placut si sanatos
  • Reduce stresul
  • Stimuleaza creativitatea si mareste capacitatea de memorare
  • Genereaza o atitudine optimista si pozitiva in relationarea cu cei din jur
  • Imbunatateste calitatea vietii si creste gradul de fericire

La terapia prin ras pot participa persoane de toate varstele. Pana acum, participantii au avut de la 8 la 65 de ani. Inscrierile se fac prin rezervarea locului la contact@terapieprinras.ro

Exercitii pentru relaxare si bine-dispunere

Recorecteaza-ti postura corporala: indreapta spatele, ridica privirea din podea si zambeste. Toate acestea elibereaza instantaneu endorfinele in creier si automat te vei simti mai bine.

Misca degetele de la maini si de la picioare sau scutura mainile. Pare simplu dar are efect. Acet mic joc pe care cu siguranta l-ai practicat in copilarie are avantajul de a te reconecta  automat cu copilul interior. Urmarea? Relaxare imediata.

Practica gimnastica faciala in oglinda. Atat dimineata cat si seara acorda-ti cateva momente pentru a te transforma dintr-o persoana serioasa intr-o persoana vesela. Asadar, stramba-te, scoate limba, tragete de nas sau de urechi, te va bine-dispune instant.

Ofera-ti ceva oricat de mic ce iti poate aduce bucurie. Fie ca este vorba de ceva dulce, de o carte, de un cappuccino baut in liniste la o terasa sau pur si simplu de o ora in care doar sa te plimbi prin magazine, aminteste-ti sa iti oferi ceva ti tie insati in fiecare zi. Nu traim doar pentru responsabilitatile zilnice, traim si pentru a ne oferi bucurie, liniste si placere.  Este la indemana ta.

Constientizeaza ca este mai important sa-ti acorzi intelegere decat sa te acuzi. Poate ca ai partea ta de vina in incidentul care tocmai a avut loc insa daca iti repeti iarasi acest aspect, nu vei face decat sa te ancorezi si mai mult in starea de incordare deja creata. Rezolvarea problemei incepe cu acceptarea ei.

Citeste si: Cele mai bune remedii sa scapi de stres

In final, aminteste-ti ca orice dezechilibru emotional are efecte in timp asupra corpului tau. Pielea ridata, lipsita de stralucire, lipsa energiei si a chefului de viata sunt doar cateva dintre urmarile dezechilibrului emotional.

Daca vrei sa arati bine este foarte important sa te simti bine. Acorda importanta modului in care administrezi stresul de zi cu zi  si tine cont de faptul ca starile de nervi si tensiune psihica trebuie lasate sa tranziteze viata ci nu blocate.

Monica Burcea (Dinulescu)

Psihoterapeut, trainer formator

Fondator Centrul de Terapie prin Ras Mandarin

www.terapieprinras.ro

terapie prin ras