Home Sanatate De ce sa alegi salteaua cu spuma de memorie?

De ce sa alegi salteaua cu spuma de memorie?

SHARE
saltea cu spuma de memorie

Proiectata pentru prima oara la mijlocul anilor 1960 de catre Nasa pentru a capitona scaunele astronautilor, spuma de memorie este realizata dintr-o substanta vascoelastica. Una din caracteristicile principale ale spumei de memorie este capacitatea acesteia de a raspunde la presiunea corpului uman, distribuind uniform greutatea corporala si de a reveni la forma initiala dupa ce presiunea a fost inlaturata.

Datorita protectiei impotriva impactului dur si a confortabilitatii acesteia, spuma de memorie a fost introdusa si in productia de saltele. Astazi, spuma de memorie se gaseste pe scara larga in industria saltelelor si este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru realizarea saltelelor de calitate.

Specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro sustin ca proprietatile speciale ale spumei de memorie imbunatatesc calitatea somnului.  Densitatea materialului memory foam creaza o amprenta eficienta a corpului si elimina punctele de presiune in asa fel incat coloana este sustinuta cu aceeasi presiune pe toata lungimea ei si sta in mod natural.

De asemenea, vasele de sange ce iriga muschi si creierul nu sunt strangulate, irigarea facandu-se in mod optim. Presiunea materialului se imparte in mod egal pe fiecare cm de contact cu corpul, ca si cum acesta ar pluti in apa.

Citeste si: Scapa de hemoroizi! Cinci solutii care nu dau gres

Un alt aspect care face ca spuma de memorie sa fie o alegere potrivita este sensibilitatea la temperatura. O data ce te-ai asezat comod pe saltea, temperatura corpului determina materialul sa se inmoaie in locurile in care temperatura e mai crescuta. Acest reglaj fin induce confortul, fapt ce nu este intalnit la alte tipuri de saltele, cum ar fi cele pe arcuri.

Majoritatea saltelelelor cu spuma de memorie sunt realizate din doua sau trei straturi, toate contribuind la calitatea somnului si mentinerea sanatatii. Spre exemplu, husa de acoperire a saltelei trebuie realizata din materiale antialergice si antibacteriene.

Aceasta trebuie sa lase pielea sa respire si sa absoarba umezeala, inlaturand in acelasi timp mirosurile neplacute. Sub husa de acoperite placa de spuma de memorie creeaza o amprenta eficienta a corpului, inlaturand punctele de presiune.

Citeste si: Obiceiuri matinale care NU te ajuta sa slabesti

Aceasta se realizeaza indiferent daca dormiti pe burta, pe umar sau pe spate. Un al treilea strat poate fi compus din placa din poliuretan supraelastic, o placa ultraflex cu elasticitate si rezistenta mare la utilizare, placa din fibra de cocos ori strat ortocel, ce permite o circulatie rapida a aerului in interiorul saltelei.

Diversitatea mare a materialelor ce vin impreuna cu placa de spuma de memorie indeamna la testare a saltelelor, mai ales ca alegerea este subiectiva si tine de cont conformatia fiecarei persoane in parte. Astfel, este indicat sa cereti sfaturile specialistilor in saltele inainte de a achizitiona orice tip de saltea.

Sursa: www.saltele-online.ro