Home Plante medicinale Plante care stimuleaza memoria

Plante care stimuleaza memoria

SHARE
menta si vanilie

Fara alte introduceri, in acest articol iti dezvaluim o lista cu plante care stimuleaza memoria. Iata care sunt acestea:

Ginsengul este una dintre cele mai populare plante medicinale din lume, care a fost folosita pentru proprietatile sale terapeutice de secole intregi. Ginsengul ajuta functia cerebrala prin cresterea fluxului sanguin la nivelul creierului, care, la randul sau, asigura o mai buna oxigenare si un aport mai mare de nutrienti la acest nivel. Ginsengul nu numai ca ajuta memoria, dar sporeste si capacitatea de concentrare. Alte beneficii ale ginsengului includ stimularea sistemului imunitar si echilibrarea metabolismului.

Salvia este o planta frumos mirositoare, adesea folosita ca un condiment in anumite tipuri de produse alimentare, precum si in aromoterapie. Cand vine vorba despre creier, salvia are un efect calmant, ajutandu-te sa te concentrezi mai bine chiar si atunci cand traversezi o perioada extrem de stresanta. Vrei sa acumulezi rapid informatii pentru un examen, de exemplu? Consuma produse pe baza de salvie cu toata increderea!

Pelinul. Exista doua tipuri de pelin utilizate in medicina naturista: pelinul comun (Artemisia vulgaris) si copacul pelin (Artemisia absinthium). In timp ce copacul pelin este utilizat in realizarea unor bauturi, cel comun este folosit pentru stimularea memoriei.

Menta este cea mai utila atunci cand te afli intr-o stare de oboseala cauzata de stres sau epuizare mentala. De fapt, cercetatorii italieni au descoperit ca frunzele de menta contin o multitudine de compusi chimici care inhiba centrele de agresivitate din creier. Acestea fiind spuse, desi efectul calmant este imediat, eficienta maxima este atinsa numai dupa o cura cu menta de cel putin 12 zile, fie prin consumul de ceai, ca un condiment sau prin folosirea uleiurilor de menta.

Vanilia. Ei bine, aroma de vanilie este de fapt foarte eficienta pentru stimularea cortexului cerebral, imbunatatind astfel puterea de concentrare, dar si capacitatea de memorare. Alte efecte benefice ale vaniliei includ: revitalizarea sistemelor cardiac, respirator si digestiv.

Mit despre creier, daramat: muzica lui Mozart te face mai inteligent!

Este mai degraba un concept comercial pentru a vinde arta clasica unor necunoscatori moderni. Sunt mame insarcinate care pun fetusilor Mozart la casti pentru a iesi direct olimpici! Cum s-a nascut totusi efectul Mozart? In 1950 un medic ORL-ist lansa teoria potrivit careia muzica marelui compozitor ajuta recuperarea tulburarilor de vorbire si auditive. Ideea a fost preluata in anii ’90 de niste americani, care au pus unor copii o sonata spre ascultare chiar inainte de a da un test de inteligenta si, sustin ei, IQ-ul lor a crescut cu 8 puncte. Pe scurt, acestea sunt pure ipoteze, nu exista studii care sa arate ca muzica lui Mozart te face mai inteligent, dar, cu siguranta muzica clasica te face mai cult, ceea ce nu-i rau deloc!

Sursa foto: lorianzalone.com