Home Fitspiration 5 mituri despre slăbit

5 mituri despre slăbit

SHARE
mituri despre slabit

Cu toții vrem să slăbim repede, însă nu există sfaturi universale despre cum să slăbești ușor. Iar procesul de slăbire poate deveni chiar și mai dificil dacă stai să te gândești la toate regulile pe care le citești pe internet. Mai ales că sunt multe mituri despre slăbit pe care nu le poți identifica. Practic, tot procesul ce ține de pierderea în greutate trebuie individualizat în funcție de metabolismul și obiectivele fiecărei persoane.

Ca să știi cum să slăbești ușor, trebuie să recunoști miturile și să le înlocuiești cu realitatea ta. Iată care sunt cele mai vechi mituri despre slăbit și cum să le eviți.

Grăsimile te îngrașă

Acest mit trebuie să fi pornit de la faptul că grăsimile conțin un număr mai mare de calorii pe gram decât carbohidrații și proteinele. Însă, grăsimile, de fapt, te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp și astfel să eviți mâncatul în exces. Evident, dacă le consumi într-o dietă echilibrată și optezi pentru grăsimi bune, nesaturate, precum cele din avocado, ulei de măsline, nuci, migdale, acestea, de fapt, te vor ajuta să slăbești.

De asemenea, grăsimile reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. Un consum moderat de grăsimi este absolut necesar pentru buna funcționare a organismului, pentru a genera noi celule și energie în corp.

Calculează caloriile ca să poți să slăbești

Într-adevăr, atunci când vrei să slăbești trebuie să ai un jurnal al caloriilor pentru a putea controla câte mănânci și câte arzi zilnic. Însă acest lucru nu este suficient. Contează foarte mult ce tip de calorii mănânci. Nu toate caloriile sunt la fel. Proteinele, grăsimile și carbohidrații creează efecte diferite în corp. De aceea, corpul are nevoie de o combinație între cele trei pentru a funcționa corect. De exemplu, dacă mănânci 200 de calorii din pâine albă vei avea o senzație diferită față de aceea generată de consumul a 200 de calorii din pâine integrală cu unt de migdale.

Carbohidrații trebuie eliminați complet din alimentație

Complet greșit! La fel ca și grăsimile, carbohidrații sunt importanți în dietă, evident consumați cu moderație. Aceștia au rolul de oferi corpului energie și de a regla tranzitul intestinal. Există carbohidrați simpli, precum cei din alimentele procesate, care îți cresc indicele glicemic și te îngrașă dacă îi consumi în exces. Și există carbohidrați complecși, care se găsesc în mâncăruri bogate în nutrienți precum pâine integrală, fasole, anumite legume, ovăz. Aceștia acționează invers față de cei simpli și te ajută, practic, să reglezi nivelul de zahăr din sânge. Deci, carbohidrații nu trebuie eliminați complet din dietă dacă vrei să slăbești, ci trebuie aleși cei buni și consumați în cantitate moderată.

Citeste si: 7 alimente care luptă împotriva celulitei

Suplimentele pentru slăbit fac minuni

Este adevărat că suplimentele pentru slabit ajută procesul de slăbire, însă nu dacă mănânci orice, la orice oră. De exemplu, la Sicuro Slim există ceai de slabit care ajută o dietă echilibrată prin reducerea apetitului, accelerarea metabolismului, diminuarea retenției de apă și stimularea digestiei. Dacă bei zilnic acest ceai de slabit, 100% natural, într-adevăr vei vedea rezultate, cu condiția să mănânci echilibrat și să faci sport. De asemenea, tot la Sicuro Slim există picături Body Boost Drops, care inhibă apetitul și ajută la topirea grăsimii. Din nou, acestea funcționează doar împreună cu o dietă echilibrată și sport. Poți găsi mai multe suplimente pentru slabit Sicuro Slim pe https://www.sicuroslim.ro/gama-produse.html

Poți să mănânci orice atât timp cât faci sport

Într-adevăr, sportul este o parte esențială în procesul de slăbire însă, dacă mănânci alimente hipercalorice și cu valori nutriționale slabe, sportul nu te va ajuta. Este aproape imposibil să combați o dietă nepotrivită cu sport. Sportul nu te ajută să arzi atât de multe calorii din alimentele procesate consumate peste zi. Mai mult decât atât, alimentele de tip junk food nu îți oferă substanțele nutritive necesare corpului tău pentru a avea energie.

Nu sări peste micul dejun, dacă vrei să slăbești Mulți consideră că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, mai ales atunci când vrei să pierzi în greutate. Însă, chiar dacă iei un mic dejun sățios, nu înseamnă neapărat că o să slăbești. Într-adevăr, dacă mănânci dimineața îți diminuezi apetitul de peste zi și dorința de a ronțăi până la ora prânzului, dar, din nou, depinde de tipul de calorii pe care le alegi pentru prima masă din zi. Chiar dacă sari peste micul dejun, poți în continuare să alegi calorii puține peste zi, dacă consumi mâncăruri sănătoase.

(Articol sponsorizat)