H. Pylori – Motivul pentru care ai abdomenul umflat si cum poti rezolva problema
Daca ai observat ca abdomenul tau este umflat si nu stii care este motivul, e bine sa stii ca, cel mai adesea, acest lucru este cauzat de o bacterie numita H. Pylori, care cauzeaza o infectie la nivelul stomacului. Bacteria nu produce simptome la nivelul organismului, astfel ca este greu de detectat, fiind necesar un examen de specialitate.
Exista mai multe cai prin care poti contacta bacteria H. Pylori, iar cele mai comune sunt alimentele nespalate si apa contaminata. In cazul in care aceasta bacterie ramane netratata, poate conduce la aparitia ulcerului gastric si chiar a cancerului.
Citeste si: Dieta pentru eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori
Exista, totusi, cateva semne, usor de trecut cu vederea, care pot indica prezenta bacteriei H. Pylori: eructatii, balonare, reflux, arsuri stomacale, constipatie, diaree si flatulenta. Pe langa gastrita si ulcer gastric, H. Pylori poate fi legata si de anumite probleme cardiovasculare, dureri de cap sau boala Raynaud (tulburare a circulatiei sanguine la nivelul degetelor de la picioare si maini).
Bacteria H. Pylori poate scadea nivelul de serotonina de la nivelul creierului, cauzand depresie si nervozitate. Asadar, aceasta nu numai ca are efecte negative asupra fizicului, dar ne afecteaza si emotional.
Tratamentul impotriva bacteriei H. Pylori consta intr-o combinatie de medicamente, menite sa reduca acidul gastric. De asemenea, este foarte important sa mentii o dieta adecvata, care sa includa alimente bogate in Vitaminele A, C si E impreuna cu Zinc, mineral esential pentru protectia mucoasei stomacului.
O bautura pregatita din zeama de la o lamaie, 1 castravete, 1 lingurita rasa de ghimbir, 1 lingura suc de aloe vera, 1 legatura de patrunjel si o ceasca de apa te poate ajuta sa stimulezi metabolismul si sa reduci balonarea. Nu uita sa mentii o igiena adecvata si sa patrezi alimentele intr-un loc curat, iar apa sa fie achizitionata din locuri sigure.
Citeste si: Dieta impotriva refluxului gastroesofagian