Apa de castraveti este un remediu eficient impotriva retentiei de lichide. Pe langa faptul ca este delicioasa si racoritoare, aceasta ofera organismului numerosi nutrienti. Iti spunem in detaliu toate beneficiile apei de castraveti. Descopera-le mai jos!
Retentia de lichide este o afectiune des intalnita, ea fiind definita ca o afectiune inflamatorie ce apare in momentul in care organismul nu reuseste sa elimine corect lichidele. Acestea ajung in tesuturi si provoaca umflarea.
Cel mai frecvent, inflamatia apare la nivelul picioarelor, dar ea poate aparea in oricare alta parte a corpului si poate veni, chiar daca temporar, cu cateva kilograme in plus.
Castravetele s-a dovedit a fi o leguma extrem de eficienta in ameliorarea si combaterea retentiei de lichide. Nu trebuie insa sa punem doar pe seama lui rezolvarea acestei afectiuni, ci trebuie sa ne ajustam regimul alimentar si stilul de viata pe termen lung.
Corpul unui adult este compus in mare pare din apa, respectiv 50-60% din organism, fiind distribuita in interiorul si in afara celulelor. Organismul are numeroase mecanisme prin care regleaza cantitatea de lichide, dar, uneori, acestea nu reusesc. Apare, astfel, o acumulare anormala de lichide in tesuturi.
Retentia de fluide poate fi patologica sau ne patologica. In primul caz se datoreaza problemelor circulatorii, boli renale si hepatice sau insuficientei cardiace. In cel de-al doilea caz, aceasta se datoreaza unei dilatari a venelor, datorita efectului caldurii ambientale.
Citeste si: Alimentatia recomandata pentru o memorie buna
Proprietatile castravetilor
Castravetele este un diuretic natural si o sursa de apa si potasiu. Are proprietati de purificare si, de asemenea, actioneaza ca un laxativ. Acesta este motivul pentru care ajuta la combaterea umflarii picioarelor, gleznelor si mainilor.
Aceasta leguma minunata este bogata si in saruri minerale. Pe langă o concentratie mare de potasiu, castravetele contine si fier, calciu, fosfor si magneziu. De asemenea, concentreaza cantități semnificative de vitamina C, care intareste sistemul imunitar, ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si previne imbatranirea.
Castravetele contine o enzima importantă numita erepsina. Aceasta ajuta la o mai buna utilizare a proteinelor. In plus, este un aliment cu un continut scazut de calorii, fiind recomandat in orice dieta.
Apa de castraveti si retentia de lichide
Apa de castraveti este ideala pentru a combate retentia de lichide. Este potrivita in special persoanelor carora nu le place apa minerala. Castravetele confera o aromă usoara, proaspata, dar si substante nutritive importante. Aceasta bautura este un bun inlocuitor al bauturilor racoritoare.
Cum pregatesti apa de castraveti?
Trebuie doar sa iei doi castraveti medii si sa ii tai felii, cu tot cu coaja. Pune rondelele intr-un borcan cu 1 litru de apa. Lasa sa stea aproximativ trei ore si consuma atunci cand simti nevoia sa bei apa.
In mod ideal, ar trebui sa bei aproximativ 2 litri pe zi, daca te confrunti cu retentie de lichide.
Pentru un plus de aroma, poti adauga sucul de la o lamaie si putin ghimbir ras.
In orice caz, pentru a remedia retentia de lichide, cel mai bine este sa faci schimbari importante in dieta. Consulta si medicul, deoarece aceasta afectiune ar putea semnala ceva mai grav.