Antrenamentul functional – beneficii pentru corp
Sa devenim cea mai buna versiune a noastra este un obiectiv care ne motiveaza si ne incurajeaza sa nu sarim peste antrenamente. Pe langa satisfactiile pe care antrenamentul ni le ofera la nivel de fizic (un abdomen plat, fesieri tonifiati, etc.), activitatea fizica are un scop mult mai practic.
Sa poti fi capabil sa ridici un ghiozdan incarcat este o realizare importanta. Sa te poti apleca pentru a curata podeaua, sa poti urca scarile cu usurinta, acestea sunt adevarate realizari.
Sa poti fi independent in indeplinirea activitatilor de zi cu zi, asta inseamna un stil de viata sanatos!
Acest tip de antrenament fitness te ajuta sa transpui beneficiile de la nivel fizic in practica. Antrenamentul functional nu doar ca te ajuta sa-ti dezvolti o imagine impecabila. Acesta te ajuta sa-ti dezvolti capacitatea de a face, fara a intampina probleme, toate lucrurile de zi cu zi.
Citeste si: Ce trebuie sa mananci inainte de antrenament?
Antrenamentul functional te ajuta sa descoperi cate lucruri uimitoare poate face corpul tau.
Prin intermediul acestui tip de antrenament iti vei dezvolta musculatura, vei dezvolta si mentine flexibilitatea corpului, stabilitatea, mobilitatea, etc. Indreptarile clasice te vor ajuta, cu siguranta, sa-ti tonifiezi muschii fesierii si bicepsii femurali.
Dar, ridicarea unei haltere intr-un mediu controlat este cu mult mai usor de realizat decat mutarea mobilierului sau ridicarea unui copil neastamparat. In aceste ultimele exemple exista variatii de greutate, unghiuri si alte elemente pe care activitatea de zi cu zi le implica. Antrenamentul clasic cu greutati nu are aceste beneficii.
Cum ne putem ajusta antrenamentul, pentru a face fata activitatilor de zi cu zi? Raspunsul se afla in adaptabilitate. Daca vom sta in sala de fitness zi de zi, avand aceeasi rutina, corpul va invata programul si nu va fi capabil sa lucreze altceva la adevarata sa capacitate. De aceea, este recomandat sa ne antrenam prin intermediul unui mix de exercitii care sa ne dezvolte capacitatea functionala.
Provocarea este sa reflectezi asupra a ceea ce presupune antrenamentul tau obisnuit si sa schimbi rutina cu elemente noi din antrenamentul functional. Astfel, poti include exercitii cu greutatea propriului, exercitii cu accesorii, precum TRX, Bosu, corzi elastice, KettleBell.
De asemenea, pentru dezvoltarea flexibilitatii, poti opta pentru clase de yoga sau pilates.
In concluzie, sa-ti pastrezi un corp sanatos, capabil sa execute o multitudine de activitati te va ajuta sa te bucuri de viata. Pastreaza-ti independenta cu ajutorul antrenamentului functional!
Citeste si: Cinci remedii pentru durerile de spate