Home Interviuri Interviu special cu Matei Negrescu (Insula Iubirii, Antena 1)

Interviu special cu Matei Negrescu (Insula Iubirii, Antena 1)

SHARE
Matei Negrescu

L-ati urmarit, poate, in show-ul Insula Iubirii de pe Antena 1 sau in vreo prezentare de moda, caci este model…Matei Negrescu nu este nicidecum “o ispita” in viata reala, ci este un om deschis, foarte muncitor si cu mult bun simt. Am avut ocazia sa-l cunosc pe Matei si sa ii admir frumusetea naturala, dar si dorinta de a excela in orice intreprinde. L-am luat la intrebari pentru voi si iata raspunsurile lui:

  1. Poveste-ne cum ti-ai inceput cariera de model, ce te-a determinat sa o iei pe acest drum? 

Am devenit usor interesat de modeling dupa ce, prin anul III de facultate, am realizat ca nu voi profesa vreodata ca arhitect. Simteam nevoia sa interactionez cu oameni noi si frumosi si sa fug de gandul stresant al muncii de birou sau al vizitelor pe santier. In facultate m-a ajutat sa mai schimb putin rutina si sa ma „distrez” intr-un mod productiv, pana la urma sunt bani facuti foarte usor.

  1. Ca model ai o rutina speciala pe care o urmezi in fiecare zi? Care este aceasta – ce faci in fiecare zi pentru a te mentine in top?

Din fericire, de-a lungul timpului am acumulat suficienta experienta ca sa imi „ascult” propriul corp, asadar as putea spune ca merg dupa „ureche” cand vine vorba de dieta. Antrenamentul, insa, este foarte  bine gandit si este in mare majoritate axat pe puncte slabe si detalii de proportie. Cresterea in masa musculara nu ma ajuta foarte mult cand vine vorba de joburile de model pentru ca usor usor ajung in sfera fitness a acestei lumi si ies din cea fashion, nemaiputand incapea in toate hainele cu masuri destul de mici.

  1. Cat conteaza sportul in activitatea de model? E bine sa te lasi doar pe mana naturii sau trebuie sa depui si efort suplimentar? Ce sport iti place si de cate ori il practici pe saptamana?

Nu m-am vazut vreodata un mare „sportiv”. Pentru mine sa fii sportiv inseamna sa practici un sport competitiv, in care antrenamentul anaerob din sala de fitness doar te ajuta sa obtii rezultate mai bune. Eu practic fitness din pasiune si cu scop pur estetic. Urmaresc sa ating proportiile ideale grecesti: un echilibru in raport circumferinta/lungime segment, cat si o armonie generala a grupelor musculare raportate intre ele. Pentru mine fitness-ul a fost metoda cea mai eficienta de a atinge sau a ma indrepta spre acest aspect „eroic”, si il practic de 5-6 ori pe saptamana. N-as recomanda, insa, genul asta de antrenament unui model „fashion” 😀

  1. Stim ca recent ai obtinut o diploma de Instructor de Fitness si Personal Trainer. Cum te ajuta acest fapt in activitatea ta? Te gandesti ca in viitor sa-ti dezvolti o cariera in domeniul sportului?

Trebuie sa recunosc ca, de cand am terminat cursul de Instructor Fitness si Personal Trainer la Fitness Education School, mi-am reaprins flacara pasiunii pentru fitness.  Nimic nu se compara cu invatarea a noi tehnici de antrenament intr-un „sport” ce se schimba atat de mult in asa de putin timp. Pe de alta parte este frumos sa te intalnesti cu alti pasionati si sa schimbi pareri despre antrenamente sau concursuri totul intr-un mediu placut in care informatia iti este transmisa interactiv.

Cat despre o cariera in domeniul sportului, as putea spune ca sunt perfect deschis in sensul acesta si imi doresc sa mai am de a face cu oameni frumosi pasionati de sport si in viitor.

  1. Sportul am vazut ca-ti place, dar cu mancarea cum stai? Ce-ti place sa mananci si cum imbini alimentatia cu activitatea fizica. Ai alimente la care ai renuntat sau te bucuri si de faptul ca natura e generoasa cu tine?

Dieta mea este una cat se poate de empirica. Sigur ca o baza teoretica o am si ajuta intotdeauna, dar, fiind destul de inalt si cu un metabolism foarte rapid, imi cam permit orice fel de mancare si nu am cunoscut vreodata cum e sa ma restrictionez, decat poate inaintea unor sedinte foto. Cea mai buna metoda pentru mine este sa ciclizez carbohidratii. Am 2 zile high carb urmate de o zi medium spre low carb, dar nu este niciodata o regula, pot sa urc si sa ma mentin la high carb pe perioade lungi si sa pot pierde in greutate considerabil in doar cateva zile. In sensul asta ma simt cel mai norocos 😀

  1. Pentru cei care nu reusesc sa ia startul pentru un stil de viata sanatos, cum le recomanzi sa procedeze pentru a adopta un astfel de stil? 

O sa para straniu ce recomand, dar mai toti culturistii renumiti sau alti oameni care nu au avut vreo activitate in sport, dar au dat dovada de mare succes, tot recomanda aceasta metoda si tind sa cred ca este ceva la mijloc.

Arnold Schwarzenegger practica des si am „furat” tehnica asta de la el: vizualizatul rezultatelor. Aparent vizualizatul si credinta in reusita, inaintea inceperii oricarei activitati sau provocari aproape garanteaza rezultatul dorit. Si aici intra tot pachetul adica motivare, vointa, tot. Acum depinde de capacitatea individului de a vizualiza, dar Arnold spune in multe din interviurile sale ca avea momente in care vizualiza cum se urca pe podium castigator si traia starea respectiva in momentul prezent. Acest lucru il determina sa treaca prin toate antrenamentele si dietele si tot ce tinea de munca necesara pentru a ajunge la rezultatul dorit. Eu stiu ca mie imi functioneaza, as putea sa recomand si altora cu caldura, este ceva straniu, dar foarte placut odata ce vezi ca da rezultate.

  1. Fara indoiala ca te bucuri de succes si ai muncit mult pentru asta. Care este cheia succesului pentru tine?

In primul si primul rand este sa stii ceea ce vrei sa obtii. Este foarte greu sa castigi sau sa ai succes in orice domeniu daca nu stii exact ce vrei. Uneori e bine sa scrii obiectivele pe hartie, daca esti o persoana vizuala, foloseste imagini. In facultate luasem o poza cu Jason Statham si imi lipisem fata mea peste a lui pentru ca voiam un abdomen ca al lui din acea poza.

Deci al doilea pont este: gaseste-ti „eroi”.  Te ajuta sa vizualizezi destinatia finala, acolo unde vrei sa ajungi. Sunt multi oameni care au atins succesul in orice domeniu doresti, asa ca nu strica sa vezi cum au reusit altii inainte.

Si al treilea aspect si cel mai important pentru mine este sa nu te stresezi prea tare. Daca fortezi un lucru doar pentru ca vrei desi simti ca nu este momentul sa-ti iasa, atunci nu va iesi. Totul vine de la sine cand pui pasiune in ceea ce faci, munca devine o placere asa ca nu ai nevoie de stres.

Munca este un factor foarte important fara de care nu ajungi nicaieri, doar ca aceasta trebuie canalizata eficient si productiv. Daca te intampini cu o nereusita, ramai relaxat, vei munci mai mult si iti va veni momentul in viitorul apropiat. Nu uita ca munca trebuie sa ramana o placere si sa vina din pasiune. Confucius spunea, si il parafrazez bineinteles: Gaseste-ti o meserie care iti place si nu vei munci nicio zi din viata ta. 

Ce preferi? – alege un raspuns de la fiecare numar:

  1. Sport, casual sau elegant? Raspuns: Elegant sau smart-casual
  2. Fitness in sala, jogging in aer liber sau clase cu antrenor (aerobic, tabata etc)? Raspuns: Fitness in sala
  1. Omleta cu paine prajita sau fructe si croissant la mic dejun? Raspuns: Omleta cu paine prajita si bacon la tigaie langa o cafea mare 😀
  1. Batoane proteice sau alimentatie mai bogata in proteine? Raspuns: Alimentatie bogata in proteine. Sa vina muschiul de vita!
  1. Bere cu prietenii sau vin cu o persoana draga? Raspuns: Vin cu o persoana draga, berea ma scoate din forma, sexul nu 😛

10 produse fara de care “nu poti trai” :))

  1. Pantofii cu catarama dubla (Monkstraps)
  2. Sacou/vesta
  3. Pudra constructoare Toppik
  4. Uscator profesional (orice brand, forta sa aiba)
  5. Fixativ constructor L’oreal/Fixativ flexibil Londa Proffesional
  6. Biceps Blaster
  7. Izolat proteic (MyProtein/Universal/ON)
  8. Cafea (Illy/Lavazza)
  9. Telefonul (S4Mini in special functia GPS)
  10. Masina (Kia Pro Cee’d)

Ii multumesc tare mult lui Matei pentru timpul pe care ni l-a acordat si sper ca macar un sfat din cele oferite sa va ajute si pe voi sa va indepliniti visurile.

Credit foto: Alexandru Rosu

(C) Continutul acestei pagini (text+foto) nu poate fi preluat fara acordul administratorului site-ului.

Matei Negrescu