Sucurile naturale din fructe stoarse ocupa un loc mult mai mare astazi decat piureurile sau smoothie-urile realizate in blender. Multe concepte au aparut in ultimii doi ani, care propun programe de detoxifiere pe baza de sucuri naturale. Intrebarea pe care multi clienti nu si-o pun, insa, este: care este diferenta intre sucuri si piureuri?
Diferenta principala este componenta de fibre. Stoarcerea separa sucurile de fibre si inlatura in mare parte fibrele nedigerabile. Atunci cand se face piure la blender consumam intregul fruct sau intreaga leguma.
Beneficiile stoarcerii:
– absorbtie mai rapida a nutrientilor, deoarece corpul nu are nevoie de mult timp pentru a digera fibrele;
– energizare rapida;
– curata organismul de toxine si deseuri depozitate;
– varietate mare de fructe si legume;
Beneficiile blending-ului:
– mai multe fibre la o portie;
– piureurile tin de foame mai mult timp;
– stabilizeaza nivelul de zahar din sange;
– varietate mare de fructe si legume.
Stoarcerea si blending-ul cresc energia, imbunatatatesc starea de spirit, somnul, ajuta la protejarea celulelor si lupta impotriva bolilor cardiovasculare.
Sucurile trebuie consumate imediat, deoarece se oxideaza daca sunt tinute mai mult timp. Sucurile presate la rece au o valabilitate mai mare, din cauza pasteurizarii de inalta presiune.