Home Frumusete Intinerirea mainilor: la ce tratamente poti apela?

Intinerirea mainilor: la ce tratamente poti apela?

SHARE
intinerirea mainilor

Pielea este un organ implacabil care tradeaza progresul anilor. Asa cum ingrijirea adecvata a pielii intarzie semnele imbatranirii, intinerirea este o modalitate de a sterge semnele pielii ridate.

Intrucat sunt expuse constant la soare si datorita delicatetii lor, este mai greu pentru maini sa retina apa. Consecinta este fragilitatea tesutului, care se manifesta printr-un aspect deteriorat. Modalitatile de abordare a acestui aspect imbatranit variaza de la obiceiurile de acasa, pana la metodele specializate. Cu unele exceptii, acestea sunt in mare parte tehnici non-invazive si satisfacatoare in refacerea pielii.

Despre ce este intinerirea mainilor?

Pielea se transforma odata cu varsta. Pierderea de masa musculara creste si apar santuri, facand-o sa arate tern. Dar, metodele concepute pentru intinerirea mainilor reduc si previn simptomele imbatranirii pielii. Astfel, scopul tratamentelor este orientat spre redarea finetii si a tonusului natural.

Desi semnele apar de obicei dupa varsta de 40 de ani, unele persoane solicita un tratament chiar mai devreme. Si unii medici recomanda aplicarea unui tratament inainte de aparitia primelor riduri. Retusurile estetice ale mainilor favorizeaza regenerarea celulara, previne pigmentare si favorizeaza formarea de colagen si elastina. Tratamentele pentru intinerirea mainilor se aplica, asadar, pentru a salva estetica si functionalitatea mainilor.

Tehnici de intinerire a mainilor

Te bucuri de un aspect frumos al mainilor masandu-le zilnic cu creme hidratante care contribuie la catifelare si previn crapaturile. De asemenea, poti sa mergi la un centru de estetica si sa consulti un dermatolog sau un chirurg plastician pentru tehnici de intinerire. Afla cateva dintre acestea din randurile de mai jos!

Peeling-uri chimice

Peelingurile chimice folosesc substante care produc descuamarea stratului cornos si induc normalizarea epidermica si remodelarea pielii. Este obisnuit ca acest tip de peeling chimic sa contina formule cu acid tricloracetic. Substanta are putere medie si este ideala pentru pielea delicata.

Microdermabraziune

Microdermabraziunea se remarca prin simplitatea si eficacitatea acesteia in tratarea fotoimbatranirii. Cu un dispozitiv cu varf de diamant, celulele moarte sunt indepartate de pe suprafata pielii, permitand regenerarea mainilor.

Citeste si: 10 obiceiuri care-ti vor transforma viata

Hidratare cu HA si vitamine

Aceasta metoda dermocosmetica este cunoscuta sub numele de revitalizare deoarece furnizeaza minerale, vitamine si aminoacizi. Procedura are in vedere si hidratarea cu HA pentru a creste grosimea tesutului subdermal. Jurnalul Stiintific de Estetica si Cosmetologie sustine ca HA imbunatateste elasticitatea si hidratarea pielii si poate fi furnizata in diferite greutati moleculare si chiar pe cale orala.

Pentru sanatatea mainilor, un filler dermal este insa mai avantajos. Tehnica consta in infiltrarea de substante revitalizante. Pentru un efect de lunga durata, sunt necesare sedinte de intretinere cel putin o data la 3 luni.

Lipofilling

Pacientului i se elimina grasimea corporala in timpul liposuctiei chirurgicale. Materialul gras este centrifugat si injectat sub pielea mainilor. Pentru rezultate optime, sunt necesare cateva sesiuni. Spre deosebire de metodele temporare care necesita intretinere, lipofilling-ul promite rezultate definitive.

Terapii cu lumina

Tratamentele pe baza de laser ofera rezultate optime. Sunt putin mai scumpe, dar in cateva sedinte si fara a provoca dureri, acestea redau aspectul tanar al mainilor. Doua dintre terapiile recomandate sunt: Q-switched si lumina pulsata intensa. Q-switched consta dintr-un laser pulsat pe maini, cu scopul de a estompa hiperpigmentarea, de a strange pielea si de a activa productia de colagen. De cealalta parte, lumina pulsata intensa asigura efecte spectaculoase inca de la prima sedinta. Starea in care se gaseste pielea determina si numarul de consultatii.