Ingredientele cheie ale bucatariei mediteraneene includ ulei de masline, fructe si legume proaspete, leguminoase bogate in proteine, seminte si cereale integrale, dar si carne rosie. Aromele sunt intense, iar beneficiile pentru sanatate ale dietei mediteraneene sunt greu de ignorat. Persoanele care adopta dieta mediteraneeana sunt mai putin susceptibile sa dezvolte hipertensiune arteriala, sa aiba un colesterol ridicat sau sa devina obeze.
Citeste si: Delicii pentru un brunch cu iz oriental intre prieteni
Impreuna cu bucatarii LaSafi – Restaurant libanez, am ales cateva retete de post mediteraneene, cu beneficii multiple pentru sanatate, gratie ingredientelor bogate in nutrienti. Descopera aceste retete de post si include-le in dieta ta:
- Humus cu muguri de pin – aceasta reteta are la baza naut si pasta de susan, asozonate cu muguri de pin usor copti in tigaie. Nautul este bogat in proteine de inalta calitate, alaturi de calciu, fier si zinc. De asemenea, contine fibre (atat solubile, cat si insolubile), ce pot ajuta la gestionarea diabetului si reducerea riscului de boli de inima.
- Vinete umplute cu rosii, sos de rodii si ceapa – sau Betengen Mashi Bel Kodra, asa cum il gasiti in meniul LaSafi – vinetele ofera senzatia de satietate, similara cu carnea, in ciuda gustului sau mai fad (atunci cand este gatita simplu). Ele sunt bogate in fibre si potasiu, iar coaja contine un compus cu efecte antivirale si de combatere a cancerului.
- Salata Tabbouleh – este bogata in patrunjel si burgul, doua ingrediente pe care le gasesti din belsug in bucataria mediteraneana, inclusiv la mancarea libaneza. Patrunjelul contine extrem de putine calorii, dar este bogat in Vitaminele A, K si C. Vitamina A este un nutrient esential pentru mentinerea sistemului imunitar si sanatatea ochilor. De asemenea, poate imbunatati aspectul pielii, tratand inclusiv acneea. Vitamina K sustine oasele si sanatatea inimii, in timp de Vitamina C contribuie la un sistem imunitar puternic.
- Supa de spanac – daca este pregatita in stil libanez, supa aceasta e musai sa contina spanac, boabe de naut, ceapa, suc de lamaie si condimente speciale. Spanacul este o sursa excelenta de Vitamina K, mangan, magneziu, fier si Vitamina B2. Daca vrei sa te bucuri de gustul autentic mediteraneean al acestei supe, o poti comanda alaturi de alte retete de post pe www.lasafi.ro.
- Supa de linte – lintea este adesea trecuta cu vederea, desi este o sursa bogata de nutrienti, la un pret optim. Ea contine Vitamina B, zinc, magneziu si potasiu. Contin 25% proteine, ceea ce le face un inlocuitor perfect pentru carne. De asemenea, lintea contine fier, un mineral care lipseste de multe ori din dieta vegetariana.
Citeste si: Retete naturale pentru tuse
Atatea ingrediente, o multime de beneficii! Restaurantul LaSafi iti livreaza acasa, in Bucuresti, numeroase retete de post, pline de nutrienti, gatite cu ingrediente de inalta calitate. Descopera-le si plaseaza comanda online!